Ga naar inhoud

VCA

Wat is VCA?

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, beter bekend onder de afkorting VCA, is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid. De VCA helpt werknemers in risicovolle werkomgevingen (bijvoorbeeld bouw, petrochemische en offshore-industrie, elektrotechniek en procesbesturing) om veiliger en gezonder hun werk te doen.

Waarom is VCA nodig?

Professionals laten met een VCA certificaat zien dat ze zich bewust zijn van de risico’s die ze lopen tijdens hun werk. Steeds meer opdrachtgevers kiezen ervoor om werkzaamheden alleen uit te besteden aan VCA-gecertificeerde leveranciers. Niet vreemd dus het VCA certificaat onmisbaar is voor professionals die, zelfstandig of via een werkgever, aan de slag willen in sectoren met een verhoogd veiligheidsrisico.

Welke soorten VCA zijn er?

De VCA is er in drie varianten:

  • VCA Basis (ook bekend als B-VCA): voor medewerkers die moeten kunnen laten zien dat ze veilig, gezond en met oog voor anderen en het milieu hun werk kunnen doen;
  • VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden): voor leidinggevenden en zzp’ers die actief zijn in een risicovolle werkomgeving;
  • VIL-VCU: voor intercedenten of leidinggevenden bij uitzendbureaus.

De basis voor veilig werken is bewust werken en met de juiste gereedschappen, klik hier voor veilige trappen!

VCA trainingen

Wij verzorgen volledige VCA-trainingen in de vorm van een dagtraining of via e-learning in samenwerking met Tutorial. Tijdens de training B-VCA en VOL-VCA bij Tutorial leren de cursisten welke regels er zijn afgesproken om het werk zo veilig mogelijk te maken. De trainingsdag wordt afgesloten met een VCA examen. Na het afleggen van het VCA examen ontvangen geslaagde kandidaten het officiële “VCA diploma”. Dit trainingspakket bestaat uit het theorieboek B-VCA of VOL-VCA een lunch en aansluitend een VCA examen.

Als u uw medewerkers / leerlingen via zelfstudie wilt voorbereiden op het VCA-examen, kunt u hiervoor ook lesmateriaal bestellen bij Tutorial. Tutorial kan boeken en digitaal lesmateriaal voor de docent en cursist leveren in zowel Nederlands als in andere talen. Uiteraard is het lesmateriaal optimaal afgestemd op de actuele exameneisen.

Heeft in interesse in een training, maar andere wensen, bijvoorbeeld de training op locatie, neem dan gerust contact met ons op.

Inschrijven voor B-VCA of VOL-VCA training? Klik hieronder op de links om u in te schrijven.

Cursus B-VCA incl. examen

Cursus B-VCA inclusief lesboek, lunch en examen

Cursus B-VCA inclusief lesboek, lunch en examen

Dit cursuspakket bestaat uit het cursusboek B-VCA, VCA examen en een lunch tijdens de cursus.

Tijdens de cursus B-VCA en VOL-VCA leren de cursisten welke regels er zijn afgesproken om het werk zo veilig mogelijk te maken. Deze regels gelden zowel voor werkgevers als werknemers. Na afleggen van het VCA examen ontvangen geslaagde kandidaten het officiële “VCA diploma”.

Samen met u leggen we een cursus- en examendatum vast.

Neem contact op

Cursus VOL VCA incl. examen

Cursus VOL-VCA inclusief lesboek, lunch en examen

Cursus VOL-VCA inclusief lesboek, lunch en examen

Dit cursuspakket bestaat uit het cursusboek VOL-VCA, VCA examen en een lunch tijdens de cursus.

Tijdens de cursus VOL-VCA en VOL-VCA leren de cursisten welke regels er zijn afgesproken om het werk zo veilig mogelijk te maken. Deze regels gelden zowel voor werkgevers als werknemers. Na afleggen van het VCA examen ontvangen geslaagde kandidaten het officiële “VCA diploma”.

Samen met u leggen we een cursus- en examendatum vast.

Neem contact op