Ga naar inhoud

Algemene voorwaarden

De webshop Installatiegilde.nl is onderdeel van Blanken Controls BV te Loenen. Als Blanken Controls zijn wij lid van de branchevereniging Federatie Het Instrument (www.fhi.nl). Het FHI is de Federatie van Technologiebranches. Als lid van het FHI hanteren wij rechtmatig de Algemene Leveringsvoorwaarden van de branchevereniging.

FHI heeft als missie het collectief te zijn van technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, gebouwautomatisering, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie.

Historie
De oorsprong van FHI, federatie van technologiebranches ligt in 1956 als de heren  F. G. van Drunen en W. J. de Koning besluiten de coöperatieve vereniging “het instrument” u.a. op te richten. Het hoofddoel van de beide founding fathers is het organiseren van een beurs voor leveranciers van laboratoriumapparatuur dat vanaf een zolderkamer wordt geregeld. In de Apollohal in Amsterdam start Het Instrument met een bescheiden manifestatie.

In de jaren zeventig neemt de vereniging een eigen kantoor in Soest in gebruik en in 1988 verhuist de beurs naar de Jaarbeurs in Utrecht. Maar in de jaren negentig verandert er veel binnen de organisatie. In 1991 wordt de coöperatieve vereniging omgevormd naar Federatie Het Instrument om eind negentiger jaren FHI, federatie van technologiebranches genoemd te worden. Het bureau is vanaf deze periode niet langer een beursorganisatie, maar ontwikkelt zich meer en meer tot een
brancheorganisatie. Tussentijds verhuist de federatie van het organisatiebureau in Soest (dat te klein geworden was) naar een locatie in Amersfoort.

Ook het nieuwe millennium kent voor FHI nieuwe mijlpalen. In 2004 wordt op HET Instrument de één miljoenste bezoeker verwelkomd en op 6 april 2006 wordt het vijftigjarige bestaan van de FHI gevierd.

Sinds september 2008 is FHI gevestigd in Leusden.

Bekijk hier de meest actuele versie van de Algemene Leveringsvoorwaarden